ePassi förvärvar ActiWay - ActiWay
master | PHP 7.4

Europeiska ledaren inom mobila betallösningar förvärvar svenska hälsoaktören ActiWay – bildar tillsammans den största aktören i Norden med över 1 miljon användare

2020-03-03. Finska ePassi har de senaste åren blivit ett av de snabbast växande bolagen i Europa och är idag ledande inom mobilbetalning för personalförmåner. Förra året omsatte bolaget 90 miljoner euro och säkrade ytterligare satsningar genom att ta in 41,5 miljoner euro från europeiska privatkapitalbolaget Bregal Milestone och investmentfirman First Fellow.

Nu förvärvar man det svenska hälsoföretaget ActiWay och bildar tillsammans den ledande aktören i Norden inom hälsoförmåner med 1 miljon aktiva användare. Detta ökar också ePassi Groups omsättning till cirka 150 miljoner euro.

Pekka Rantala (VD för ePassi Group) och Niclas Jernberg (VD för ActiWay och ePassi Sweden)

ActiWay är ett digitalt hälsoföretag som erbjuder system för betalning, administration och uppföljning av hälsoförmåner. Bolaget har visat en imponerande tillväxt på den svenska marknaden för hälsoförmåner och har blivit en stark opinionsledare i den pågående debatten om hälsa och välbefinnande i arbetslivet. Tack vare ActiWays fokus på att leverera det som kunderna efterfrågar och deras satsning på teknisk utveckling och digitalisering har bolaget mer än fördubblat sin omsättning och användarbas på mindre än tre år. 2019 omsatte bolaget 277 miljoner kronor. I samband med att ActiWay blir en del av ePassi kommer ActiWays VD Niclas Jernberg att leda den kombinerade verksamheten i Sverige.- Denna sammanslagning ger oss en ännu starkare position på den svenska marknaden och tillsammans kommer vi ha ca. 13 000 anslutna friskvårdsanläggningar. Satsningen innebär ett viktigt steg mot vårt mål att öka nyttjandet av hälsoförmåner. Något som inte bara gynnar alla våra kunder och deras anställda utan även alla anslutna hälsoleverantörer, säger Niclas Jernberg, från och med idag VD för ePassi Sweden.


Företagens tjänster kompletterar varandra på ett idealiskt sätt, vilket möjliggör ett ännu starkare erbjudande till nuvarande och framtida användare och leverantörer. Niclas investerar också i ePassi Group och går in som delägare.- ActiWays dynamiska sätt att arbeta och deras starka position som leverantör av hälsoförmåner för anställda i Sverige är både unik och imponerande. Tillsammans med ePassis mobilbaserade innovationer kan vi erbjuda ännu mer lämpliga och skräddarsydda tjänster till vårt växande antal arbetsgivarkunder, friskvårdsleverantörer och till våra över en miljon aktiva användare i Norden, tillägger Pekka Rantala, VD för ePassi Group Oy.


ePassi har en gedigen erfarenhet av expandering och bolaget har nyligen även tecknat ett antal betydande samarbetsavtal med stora aktörer, som internationella mobila betalningslösningarna Alipay och WeChat. I och med sammanslagningen med ActiWay stärker man sin position som ett nordiskt mobilbetalningscenter för anställdas förmåner.- Sammanslagningen av ePassi och ActiWay ger stora möjligheter att nå ePassis vision om att vara en marknadsledande betallösning och plattform för såväl arbetsgivare, leverantörer och medarbetare. Vi är glada att välkomna Niclas och resten av ActiWay-teamet på denna spännande resa, säger Matteo Bozzo, direktör på Bregal Milestone.Kontaktuppgifter

Niclas Jernberg VD ActiWay och ePassi Sverige, +46 707 16 61 89
Pekka Rantala VD ePassi Group Oy, +358 40 505 1970


Om ePassi

Finska ePassi Payments Oy grundades 2007. ePassi var det första mobila betalningssystemet med förmåner för anställda och har sedan starten expanderat till en universell mobilbetalningstjänst. Idag är ePassi ett av de snabbast växande företagen i Europa. Tiotusentals handlare inom restauranger, sport, kultur, wellness och kollektivtrafik använder ePassis mobila betalningslösningar i Finland och Sverige. Mer än 8 000 arbetsgivare och över 800 000 anställda använder ePassi för deras förmåner. I september 2019 säkrade ePassi en strategisk tillväxtinvestering på 41,5 miljoner euro från Bregal Milestone och First Fellow Partners.
www.epassi.fi


Om ActiWay

ActiWay grundades 2005 under namnet FriskvårdsChecken, på den tiden levererade man friskvårdscheckar för anställda att använda när de betalade för friskvårdsaktiviteter. Sedan 2014 har ActiWay erbjudit en digital plattform för betalning, administration och uppföljning av aktiviteter som omfattas av friskvårdsbidraget. Syftet är att öka nyttjandet av friskvårdsbidraget och göra det så enkelt som möjligt genom att man bara ska visar ID-kortet när man köper en friskvårdsaktivitet. Med över 320 000 användare, och över 8 000 registrerade friskvårdsleverantörer är ActiWay marknadsledande i Sverige när det gäller att erbjuda hälsoförmåner.
www.actiway.se


Företagsbakgrund och milstolpar

 1. 2005 FriskvårdsChecken (nuvarande ActiWay) grundades i Sverige

  Företaget tillhandahöll papperscheckar som medarbetare använde för att betala för friskvårdsaktiviteter.

 2. 2007 ePassi Payments Oy grundades i Finland

  Lanserade en mobilbaserad förmånslösning för finska marknaden.

 3. 2014 ActiWay lanserades i Sverige

  Papperscheckarna ersattes med ett webbaserat system där användarna visar sin legitimation för att nyttja friskvårdsbidraget.

 4. 2015 Finska ePassi Payments Oy förvärvade majoriteten av aktierna i det svenska bolaget Min Friskvård Sverige AB

  Lanserade ett fullständigt mobilbaserat betalsystem i Sverige. Sedan dess har ePassi Min Friskvård (ePassi Sweden) mer än tripplat antalet aktiva användare.

 5. 2017 ePassi expanderar sin mobila betallösning genom ett strategiskt samarbete med Alipay, en av världens största plattformar för mobila betallösningar.

  ePassi möjliggör också att Finnair blir det första flygbolaget i världen som accepterar Alipay som betalmetod under flygning.

 6. 2017 ePassi förvärvar det finska bolaget RJ-Kuntoiluseteli Oy från Vaasa inklusive förmånsprodukterna Tyky-kuntosetelit och Tyky-online på finska marknaden.

 7. 2019 ePassi tar in en investering på 41,5 miljoner euro från privatkapitalbolaget Bregal Milestone och investeringsbolaget First Fellow Partners.

 8. 2020 ePassi förvärvar ActiWay AB och bildar den ledande förmånsaktören i Norden med över 1 miljon aktiva användare.