Svenska   English Logga in

Bättre kost med friskvårdsbidraget

När det gäller träning tar vi ofta hjälp av instruktörer, så varför inte anlita en kostrådgivare för att få hjälp med maten? Friskvårdsbidraget finns till för att förebygga ohälsa och att ha koll på vad vi stoppar i oss är en bra början till ett hälsosamt liv. 

För att förbättra vår hälsa och vårt välmående finns det många åtgärder att ta till. Vi tränar, vilar och går på behandlingar men ibland glömmer vi bort vikten av att ha en bra kosthållning. Vi är ofta väldigt medvetna om hur maten påverkar oss, men alla råd och varningar vi matas med dagligen blir snarare en djungel vi helst inte ger oss in i. Att anlita en kostrådgivare kan vara ditt nästa steg till en förbättrad hälsa, dessutom är det en godkänd friskvårdsaktivitet som du kan betala med ditt friskvårdsbidrag.

Ett vanligt missförstånd är att man bara anlitar en kostrådgivare för viktnedgång, men det finns så mycket mer som vi kan förbättra genom att utvärdera vad vi äter och med små förändringar kan vi åstadkomma mycket. ActiWays friskvårdspartner Maria Ahlsén, doktor i fysiologi och diplomerad kostrådgivare, menar att de allra flesta kan ha nytta av en kostrådgivare, inte bara för viktnedgång. 

— Alla kan anlita en kostrådgivare, det behöver inte handla om att man vill gå ner i vikt utan det kan vara att man vill få reda på vad det är man missar i sin kost och att man vill prestera bättre när man tränar, eller hur man ska hålla sig mätt längre och minska sitt småätande. 

De vanligaste felen man gör är enligt Maria att man äter för lite kolhydrater, för lite kostfibrer och för mycket rött kött.

— Men de flesta äter redan väldigt bra mat men kan behöva små justeringar.

Vi mår bra av att röra på oss och leva ett aktivt liv, vi presterar bättre på jobbet, stressar mindre och sover bättre och en stor del av att leva hälsosamt är att äta rätt.

— Med kostrådgivning får du hjälp att orka leva ett hälsosamt liv.

Marias tips för bättre kost:

Är du intresserad av att anlita en kostrådgivare och samtidigt nyttja ditt friskvårdsbidrag genom ActiWay kan du gå till någon av våra anslutna kostrådgivare runt om i landet. Gå till Hitta friskvård och sök efter kostrådgivning.