Svenska   English Logga in
Vårruset Umeå

Vårruset Umeå

VÅRRUSET UMEÅ

Onsdag 12 juni 2019
19.00

Välkommen till Vårruset Umeå. 
Låt Vårruset bli en kul grej med kompisar/kollegor, en formkoll eller början på ditt nya träningsliv. Vårruset är för alla tjejer, gammal som ung, otränad som vältränad. Spring, jogga eller gå banans fem kilometer.

Fem kilometer ren glädje!

Alla Vårruset, oavsett stad, arrangeras efter samma modell. Det spelar alltså ingen roll i vilken av våra 21 städer du deltar. Det här får du:

Peppande uppvärmning.

Alltid 5 kilometer.

Vegetarisk picknick från Coop till alla lag.

Spring eller gå – du väljer själv.

Alltid en vardagskväll.

Scenshow med fina priser.

Schysst musik längs banan.

Två vätskekontroller.

Vårrusets medalj.

Produkter från våra sponsorer.

En riktigt kul kväll med tjejerna.

Tillsammans bidrar vi i kampen mot barncancer.

PRISTEGE- Anmäl dig redan nu!

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt.

Du får ett bekräftelsemejl när din anmälan är klar. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du evenemangets allmänna villkor

Du kan anmäla en grupp – eller flera grupper – på sex deltagare, eller dig själv som individuell deltagare. Vi rekommenderar att deltagarna är minst 13 år gamla. I en grupp kan det ingå både deltagare i Fun Run och i Tidtagning-klassen.

Bilda ett lag – Coop bjuder på picknick

Samla ihop sex Vårruset-deltagare bland dina kollegor, grannar, släktingar eller kompisar. Anmäl er som en grupp och upplev en inspirerande kväll. Vårrusets huvudsponsor Coop bjuder hela gruppen på en god picknick, komponerad av Coops matinspiratör Sara Begner.

Evenemangsområdet

Evenemangsområde: Döbelns Park, Umeå. Parken kommer att bli en riktig festplats med massor av pepp och underhållning från vår konferencier och vår DJ. Idrottsprofiler, Vårrusets samarbetspartners, Coop, lokala leverantörer och företag finns på plats och erbjuder allt ifrån träningstips, provsmakningar, erbjudanden eller försäljning.
I juni kommer Döbelns Park att lysa av glädje. Välkomna!

Är du som företag, organisation eller förening intresserad av att synas med ett eget tält på evenemangsområdet? Kontakta vår projektledare Lisa Åström för mer information.
Telefon: 0706060810
Mejl: varruset@udominatebasket.com

Vår bana

Vårrusets bana startar i år vid Skeppsbron och Väven och fortsätter sedan längst med kajen bort mot konstnärligt campus, där svänger banan upp emot de östra delarna av staden en bit innan den svänger av mot Minervaskolan. Banan fortsätter sedan mot länsresidenset och bort mot stadskyrkan där vi springer i tunneln under Kyrkbron med sikte mot centrum och Renmarkstorget. Banan fortsätter sedan över Vasaplan och svänger sedan vänster bort mot stadshuset och avslutas sedan genom en lång nerförsbacke genom broparken med målgång vid hamnmagasinet nere på kajen. Årets bandragning sker på mestadels gång och cykelvägar på asfalt och grusunderlag. Banan är väldigt flack och avslutas med en nerförsbacke ner mot målområdet. Vårruset kommer i juni att fyllas av glädje där tusentals deltagare springer genom de centrala delarna av Umeå till musik och hejarop av anhöriga och åskådare.

Spring Vårruset och stötta svenska idrottare

Som deltagare i Vårruset är du viktig. Inte bara för att du gör loppet trevligare. Du bidrar till ett bättre och starkare idrottssverige. Det överskott som Vårruset genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten via arrangörsklubben. Falu IK Friidrott har omfattande verksamhet för barn och ungdomar samt juniorer, seniorer, veteraner och motionärer.

HJÄLP OSS I KAMPEN MOT BARNCANCER

År 2017 inledde Vårruset ett samarbete med Barncancerfonden. För varje anmäld deltagare till 2017 års lopp gick 15 kronor direkt till Barncancerfondens arbete med målet att utrota barncancer. Vi är glada och stolta över att Vårrusets deltagare bidrog med över 1,6 miljoner till den viktiga forskningen.

Samarbetet fortsatte även under 2018 och nu in i 2019. 15 kr av anmälningsavgiften går oavkortat till Barncancerfonden. Du kan välja att ge ett extra stöd genom att betala 50 kr, 25 kr eller 15 kr extra vid anmälan. Väljer du det högre bidraget (50 kr) får du en specialdesignad nummerlapp i Barncancerfondens blå färg.

Köper du Vårrusets snygga t-shirt går dessutom ytterligare 50 kronor direkt till Barncancerfonden.

EVENEMANGET - Bilda ett lag - Coop bjuder på picknick

Samla ihop sex Vårruset-deltagare bland dina kollegor, grannar, släktingar eller kompisar. Anmäl er som en grupp och upplev en inspirerande kväll. Vårrusets huvudsponsor Coop bjuder hela gruppen på en god picknick, komponerad av Coops matinspiratör Sara Begner.

Viktigt att ni anger lagnamn samt om ni skall ansvara för laget eller ej. Lagansvarige är den som kommer få picknickbeviset. Ni är själva ansvariga för att hela laget anmäler sig. I det fall det saknas deltagare till laget kommer ni att anmälas som individuella starter.

Välj mellan Fun Run och Tidtagning Vårruset erbjuder valfrihet. Välj om du vill ha din tid noterad eller ej på den 5 km långa banan. Vårruset har därför två klasser: Fun Run och Tidtagning.

I Fun Run kan du själv kontrollera din tid på klockorna vid målet.

Tidtagning-klassen är en möjlighet för dig som orkar springa eller jogga hela banan. Du får din tid noterad. Med hjälp av ett datachip som är fäst på nummerlappen registreras tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. Du får alltså din verkliga löptid på 5 km. Denna tid finns i resultatlistan här på loppets hemsida samt på det diplom som du kan ladda hem efter loppet.

Deltagarna i Tidtagning-klassen startar i grupp 1 eller i grupp 2.

Mer information finns på länken här: varruset.se

För att se alla våra erbjudanden här hos Actiway, sök då på Marathongruppen under friskvård.

FÖRETAG/GRUPPANMÄLAN

Är tempot högt på din arbetsplats? Hinner du knappt säga hej till dina kollegor, än mindre prata bort en stund?

Då är det dags att ni gör något nytt! Den perfekta aktiviteten för ditt företag, kunder, samarbetspartners och leverantörer. Utmana varandra eller spring tillsammans. Ta kontakt med oss för att enkelt och smidigt anmäla större grupper. 

Arrangörsklubb

Umeå Basketbollklubb
E-post:
Tel: 070 606 08 10
Telefontid: Mån-tors 10.00 – 15.00. (Lunchstängt 12.00 – 13.00)
Kontaktperson: Lisa Åström
E-post: varruset@udominatebasket.com

För att se alla våra erbjudanden här hos Actiway, sök då på Marathongruppen under friskvård.

Anmälan är personlig och bindande och kan inte överlåtas till någon annan person.

För nyttjandet av friskvårdsbidraget anmäler ni er i grupp om minst 2 personer. Var och en av er anmäler sig själv här via onlineprodukterna till höger.

För mer information om loppet vänligen besök hemsidan.


Kontakt

Signalvägen 3, 903 22 UmeåTjänster

Jogging
Laganmälan motionslopp
Löpning
Övrig styrke- och konditionsträning

Köp direkt

Tjejmilen, 29 aug 2020
Tjejmilen Fun Run
350 kr
Tjejmilen tidtagning
400 kr

ActiWay för dig

ActiWay samlar Sveriges friskvårdsleverantörer och hjälper arbetsgivare att uppnå friskvårdsbidragets fulla potential på enklast möjliga sätt.
I vilken roll besöker du oss?


Jag är arbetsgivare

Jag erbjuder friskvård

Jag är anställd