Hälsobro - ActiWay
master | PHP 7.4
Hälsobro

Hälsobro

Mer än ett Gym

Hälsobro Mer än ett GYM ligger i centrala Örebro. Vi erbjuder fysisk aktivitet anpassad för individen. "Träning Samvaro Inspiration".
Gymträning, gruppverksamhet, infraröd bastu, promenadgrupper och temadagar. Till Hälsobro du kan komma och träna ”precis som du är”, oavsett fysisk förmåga och tidigare träningserfarenhet. Vi har endast lågmäld musik i gymmet och heller inga speglar på väggarna.

Maskinernas viktpaket börjar lågt och går i små ökningar för att den som är ovan att träna ska kunna komma igång smidigt. Du får hjälp av vår kunniga idrottspedagog som sätter ihop ett personligt träningsprogram.

Vår absoluta specialitet är Feldenkraismetoden som är en funktionsträning där du tränar muskulaturen inifrån och ut. Man lär sig genom guidade övningar ett för kroppen mer ergonomiskt rörelsemönster för att lära sig bära mindre stress i kropp, att sluta göra saker som ger smärta.

Feldenkraismetodens två former: Medvetenhet genom rörelse och funktionell integrering.

Medvetenhet genom rörelse: 
I dessa lektioner lär du dig att öka din medvetenhet genom att långsamt utföra rörelser efter pedagogens instruktioner. De flesta lektioner utförs liggande på golvet för att ge nervsystemet optimala förhållande för inlärning.
Du upplever oftast en omedelbar förbättring i hållning och andning samt en ökad avspänning och koncentration. Metoden är utmärkt för att utveckla dig själv och få en fördjupad kunskap om hur din kropp fungerar

Funktionell Integrering:
I dessa lektioner ligger du oftast på en låg stoppad brits fullt påklädd. Genom lätt beröring guidar pedagogen dig till att upptäcka nya saker om dig själv och hitta nya rörelsemönster.
Du kommer bli medveten om att det finns möjlighet att ändra ditt rörelsemönster och framförallt​ att det finns frihet att välja. En spontan inlärning sker både på det medvetna och undermedvetna planet. De individuella lektionerna anpassas efter dina önskemål och behov.​

Infraröda bastu: Välgörande värmebehandling.
Infraröda värmen tränger upp till 3 gånger så djupt in i kroppen och dess vävnad som en traditionell bastu. Det skapas en naturlig resonans i kroppens vattenmolekyler och man upplever en värme som känns mycket behaglig och som har många goda effekter.

¤ Minskad stelhet
¤ Motverkar ömma och spända muskler
¤ Lindrar smärta
¤ Avslappnande


Varmt välkommen!


Kontakt

Manillagatan 10, 702 12 ÖrebroTjänster

Balansträning
Förebyggande behandlingar
Gruppträning
Gym/gruppträning
Pilates
Stresshantering
Styrketräning
Övrig hälsorådgivning
Övrig styrke- och konditionsträning
Övriga aktiviteter för rörlighet och koncentration
Övriga ej friskvårdsberättigade tjänster

ActiWay för dig

ActiWay samlar Sveriges friskvårdsleverantörer och hjälper arbetsgivare att uppnå friskvårdsbidragets fulla potential på enklast möjliga sätt.
I vilken roll besöker du oss?


Jag är arbetsgivare

Jag erbjuder friskvård

Jag är anställd